zondag 27 april 2008

Dag 1 De vliegreis


De vliegreis begon met de oversteek van Amsterdam naar Atlanta, om 10.30 uur (Nederlandse tijd) gingen we zonder vertraging de lucht in. Ieder had een eigen entertainment systeem, lekker filmpje kijken, spelletjes spelen en muziek luisteren. Na een vrij rustige vlucht van 8,5 uur geland op Atlanta, plaatselijke tijd 13.00 uur. Lekker hoor in 1,5 uur naar Atlanta vliegen!

Daar in een lange rij wachten bij de douane. Iedereen wordt persoonlijk gescand, scannen van je linker en rechter wijsvingertoppen en er wordt een foto van je gemaakt. Robbin grapte dat je hiermee direct je bestelling bij de Macdonald's door kon geven. Romy moest vooral lachen om de vele stempels die de douane-beambte moest zetten op alle papperassen.

Om 16.05 uur gaat ons vliegtuig naar Los Angeles. Met een soort metro werden we naar onze gate vervoerd. Nog ff een spelletje en we konden alweer instappen.

De vlucht duurde nu "maar" 4,5 uur. En om 18.45 uur plaatselijke tijd geland in Los Angeles. Inmiddels was het in Nederland wel 3.45 uur 's nachts. Het voelt ook wel zo, maar het is nog steeds licht, dus je leeft in een soort roes.

De koffers opgehaald en op zoek naar ons autoverhuur bedrijf. Dat viel ff tegen, we konden het niet vinden. Na een tijd zoeken en navragen besloten we een taxi naar ons hotel te nemen. Daar konden we via het internet gegevens achterhalen en heeft Ronald gebeld, we moesten onze auto dus bij een ander verhuurbedrijf ophalen.

Morgen gaan we na het ontbijt onze auto ophalen en gaan we direct door naar Universal Studio's.


Geen opmerkingen: