zondag 27 april 2008

Dag 2 Los Angeles Universal Studios

Om 6 uur was iedereen al klaar wakker, toch wel een beetje last van de jetlag. Het ontbijt in ons hotel bestond uit koffie, muffins en mueslirepen.


Volgens E-Autohuur moesten we onze auto dus ophalen bij Dollar Rent A Car, stond niet op de papieren. Een gloednieuwe Jeep Liberty.


Vanaf het verhuurbedrijf direct vertrokken naar Universal Studios. De navigatie weigerde even zijn dienst, dus ouderwets met de kaart op schoot. Na een stuk Highway zijn we eraf gegaan en via Santa Monica Boulevard gereden, dit ligt in Beverly Hills. Onderweg kwamen we langs Rodeo Drive, wij omkeren om er toch maar even overheen te rijden. Prachtige winkels, helaas voor ons waren ze gesloten, het was zondag! Dus de creditcard kon in de pocket blijven.


Eenmaal bij het park aangekomen, was het al aardig warm geworden, 32 graden, en het zou zo'n 38 graden worden deze middag.


In Universal Studio's draait alles om de film, met een tour wordt je langs de diverse filmstudio's gereden. Je krijgt dan een kijkje achter de schermen. Zo hebben ze een hele set nagebouwd van een gecrasht vliegtuig, het zag er erg realistisch uit. Dit was uit de serie "War of the Worlds". Ook was er nog een set van "King Kong" en we kwamen nog langs de straat waar "Desperate Housewives" wordt opgenomen.



Wat heel erg leuk was, zijn al die stripfiguren die er rondliepen. Je kan zo ook heel makkelijk met ze op de foto. Kijk maar hierboven, zie je Robbin en Romy met de Simpsons.
Merlyn Monroe blijkt ook ineens weer te leven, want ze gaf nog een showtje weg midden op straat. Verder zijn er shows over "special effects" in films, 4D show met Shrek, 2D-show met de Terminator, Backdraft en Waterworld. Vooral die laatste was zeer spectaculair met veel vuur, rook en water. De mensen op de eerste rijen waren doorweekt!



Op de terugweg naar het hotel deed de navigatie het gelukkig wel. Zo vonden we moeiteloos ons hotel weer terug. Onderweg nog even inkopen gedaan voor de komende dagen. Vooral heel veel water!


Aangekomen bij het hotel zijn de kinderen nog even gaan zwemmen.


Het was een zeer leuke maar vermoeiende dag.

3 opmerkingen:

sylvia zei

hoi Monique, we (Evy en ik) hebben net jullie verhalen gelezen. Nou, ziet er hartstikke tof uit zeg! Ik krijg steeds meer zin in onze vakantie. We kijken uit naar jullie volgende bericht.
Heel veel groetjes van ons allemaal.

Carla zei

Lieve luitjes
Leuk hoor om jullie zo te volgen..het gaat wel erg kriebelen.
Het eerste bericht dat wij uit USA kregen waren de bosbranden bij lA,niets van meegekregen?
Geniet er van en bedankt alvast dat ik mee mag genieten.
tot de volgende keer.
Carla

Unknown zei

Lieve buurKUS,
Gisteren een reactie geplaatst maar het verzenden lukte blijkbaar niet. Nu een nieuwe poging. Jullie verhaal en foto's zien er goed uit. Jullie zijn aan het genieten! En dat moet ook! Ronald, heb je Marilyn Monroe de groeten van me (Bert) gedaan? Herkende ze je nog van het feestje in het gemeentehuis? Vliegen jullie zo meteen wel even heen en weer om de vlag (met wimpel) buiten te hangen? Wij zijn gisteren thuis gekomen van Eurodisney, het was weer geweldig! Vooral de nieuwe attracties "Tower of Terror" en "Crush's Coaster" waren erg leuk! Gisteravond naar "Moerdijk Maximaal" geweest, ook heel gezellig! Vandaag een beetje Koninginnedag vieren in het centrum. Wij wensen jullie heel veel reisplezier en gaan dagelijks jullie site bekijken en reageren! Groetjes van de maasKUS