woensdag 7 mei 2008

Dag 12, San Diego (07-05-2008)

Vandaag was het weer een verrassing wat voor ontbijt we zouden krijgen. Je moest op een kaartje aangeven wat je wilde eten. Nou het viel nog niet tegen, voor je neus werden de pancakes en scrammbled eggs gebakken. Het was niet veel, maar we hadden zelf nog wat donuts “over” van gisteren.

Het wordt vandaag niet warm, zo’n 16 graden en bewolkt, maar later op de dag zou de zon gaan schijnen.

We worden met een busje van het hotel naar Sea-World gebracht. Heel handig, hij zet ons voor de deur af en om 18.00 uur komt hij ons weer ophalen.

Het is nog niet druk in het park als we aankomen. We gaan eerst naar de dolfijnen, want die kan je als eerste gaan voeren. De dolfijnen worden uit een ander bassin losgelaten en ze hebben al snel door wie de visjes heeft. De kids hebben allebei een bakje, dus ze krijgen volop de kans de dolfijnen te voeren en te aaien. Het is echt gaaf!!




Daarna zijn we naar de dolfijnenshow gegaan. Het blijft een mooi gezicht hoe hoog die beesten kunnen springen. Romy en ik zitten in de “soak-zone”, en na de eerste plons zijn we al aardig nat, we zijn maar een paar rijen hogerop gaan zitten.

Als deze show afgelopen is, is het tijd voor het hoogtepunt van de dag, de show “Believe” van de orka’s. De grootste ster is Shamu. Het is echt gaaf, wat ze die beesten geleerd hebben. De eerste 20 rijen is de “soak-zone”, daar gaan wij ver vandaan zitten. Want je wordt echt tot je onderbroek nat, als die beesten gaan “splashen”. Het publiek wordt door de verzorgers opgezweept om de orka’s te laten spetteren.
Ook wordt een verzorger door Shamu hoog in de lucht gegooid, om samen in het water te duiken. Het is spectaculair!!



Verder is er ook nog een zeeleeuwen en zee-otter show, “Clyde and Seamore’s Risky Rescue”. Het is een komische show waarbij een onderzeeboot het decor is. Vooral het zee-ottertje dat af en toe tevoorschijn komt is erg grappig.



Er is van alles te beleven op het gebied van vissen en de zee, en overal staat wel iemand van het park die tekst en uitleg geeft over de dieren. Zo is er nog “Forbidden Reef’, waar je zeeroggen kan aaien. Vooral Robbin vindt dit gaaf. “Wild Arctic Interaction”, hier verblijven de walrussen, pinguins, beluga walvissen en ijsberen.
Het seizoen is nog niet echt begonnen hier. Verschillende attracties zijn (nog) niet open, helaas.

’s Avonds eten we pizza in een “echt” restaurant.
Morgenochtend blijven we nog in San Diego.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Onbewolkt, 25 graden, lekker windje (ruik je hem al?). Hartstikke leuk zeg, met die dolfijnen en orka's! Vandaag was opa Jaap jullie tuin aan het sproeien, dus hier wordt ook alles goed verzorgd! Ik hoor Isa vaak roepen, ze begint jullie al aardig te missen.
Groetjes, Bert & girls

Jaap Sr zei

Ik wordt goed in de gaten gehouden
het sproeien is nodig want het is hier al een lange tijd mooi weer
Leuk met die grote vissen daar in het zwembad.
Hopelijk bij aan komst op schiphol geen problemen met de bagage want ze zijn aan het staken die boys van de koffers
Groeten Opa&Oma