zaterdag 3 mei 2008

Dag 7, Grand Canyon Arizona (02-05-2008)


Na een goed ontbijt in ons hotel, vertrokken we al vroeg richting de Grand Canyon. Met een bus werden van naar de verschillende uitkijkpunten gebracht. Wat een overweldigend uitzicht. De canyon is 446 km lang, gemiddeld 16 km breed en 1500 meter diep. Vandaag hebben we een uitzicht van meer dan 100 kilometer! De kloof is gevormd in een periode van 6 miljoen jaar (!) door de Colorado River.
Het Grand Canyon National park staat sinds 1919 op de Werelderfgoedlijst, nadat voormalig president Theodore Roosevelt het had bezocht.

Met de auto rijden we langs de overige uitkijkpunten. Telkens zie je weer nieuwe kleuren en kloven. Ook de rivier kun je af en toe zien, sinds kort hebben ze er weer water in laten lopen.
Met een verrekijker zien we mensen beneden bij de rivier lopen, lijkt me echt gaaf, maar niet iets voor mij, met mijn hoogtevrees.



Het laatste uitkijkpunt is de Desert View, door deze desert zijn wij aan komen rijden, het is een adembenemend landschap van hieruit gezien.

We zagen in de verte nog enkele Californische Condors vliegen. Deze vogel heeft een spanwijdte van 2,7 meter en is de grootste vogel van Amerika.

Nadat we alle uitkijkpunten gezien hadden reden we richting Flagstaff. We willen daar 2 nachten blijven. Na een autorit van zo’n 2 uur komen hier aan en vinden een Holiday Inn Express Hotel.

Flagstaff is echt een gezellig stadje, met een klein oud historisch centrum. Het is volgens onze reisgids één van de mooiste plaatsen van de regio. Het ligt tussen de dennenbossen van de “San Francisco Peaks” in Noord-Arizona. Een wintersportplaats, en zelfs nu ligt er nog sneeuw op deze bergen. Deze bergen vormen een mooie achtergrond voor het western-stadje.

‘s Avonds gaan we in het Weatherford Hotel iets eten. Het hotel is beroemd om zijn veranda van twee verdiepingen en zijn zonnekamer. Het eten is echt heerlijk. Robbin heeft een steak die werkelijk superzacht is, Ronald en ik spare-ribs die heerlijk gekruid zijn en Romy heeft een klein (na ja klein, dat woord kennen ze hier eigenlijk niet) tacootje met heerlijke kip, sla en tomaten.

Op het bed van onze hotelkamer ligt een papier over de het treinspoor dat achter ons hotel ligt. En dat de treinen 24 uur per dagen rijden om goederen te vervoeren. Het is wettelijk verplicht dat ze bij iedere spoorwegovergang toeteren!! En achter ons hotel liggen 2 spoorwegovergangen. Dus je begrijpt dat wij daar last van kunnen hebben. Nou bij de receptie zijn hiertegen oordopjes te verkrijgen. Gelukkig hadden we die zelf al meegenomen.

Het was weer een inspannende dag en we besluiten het morgen iets rustiger aan te doen.
Es kijken of dat gaat lukken?!



Flagstaff by night.


1 opmerking:

Unknown zei

Kedeng, kedeng, kedeng, oehoe!! Ben benieuwd of jullie konden slapen met al dat treinverkeer. Guus Meeuwis deed iets anders op het ritme van het treingeluid..............Of dat er bij jullie van komt na zo'n vermoeiende dag.....?! Jullie hebben weer heel wat beleefd! Indrukwekkend, die Grand Canyon!