donderdag 8 mei 2008

Dag 13, San Diego – Los Angeles (08-05-2008)



Alle koffers weer gepakt en in de auto geladen, vandaag vertrekken we weer uit San Diego. Maar eerst willen we de ´USS Midway` bezoeken, een vliegdekschip dat nu als museum in de haven van San Diego ligt. Het schip is gebouwd in 1945 en was toen het grootste schip van de wereld, zelfs te groot om door het Panama-kanaal te varen. Gedurende zijn loopbaan heeft dit schip heel wat operaties geleid, waaronder de Vietnamese Oorlog in 1965. De laatste militaire operatie was als vlaggeschip in de Perzische Golf bij de luchtaanval van Irak in `Operatie Desert Storm`, in 1991. Sinds 2004 is het een museum, en heeft het sinds de opening al meer dan 2,5 miljoen bezoekers gehad.
Het is een gigantisch groot schip, de ruimtes waar de matrozen slapen en verblijven zijn juist weer erg klein. Moet je voorstellen met 4,5 duizend man op zo´n schip!
De officieren hebben natuurlijk meer ruimte dan de matrozen, maar het houdt nog niet over, ze hebben wel een aparte douche en toilet.
De kapitein heeft een luxe-suite, met aparte woon- en slaapkamer, een eigen douche, en een eigen kok met keuken. Ik vraag me alleen af waar dat 2-persoonsbed voor nodig is?!?


Boven op het dek staan een nog aantal vliegtuigen en helikopters, die de USS Midway als thuisbasis hadden. Door een gids worden we meegenomen naar de brug, en de navagatie-ruimte. Hij vertelt een leuk verhaal, want hij heeft zelf gevaren op dit schip.
Na een bezoek van zo´n 2,5 uur hebben we alles wel gezien.

We vertrekken richting Los Angeles, een ritje van 200 kilometer. Onderweg eten we nog een heerlijk broodje van Albertsons, de Amerikaanse Albert Heijn. Rond 5 uur komen we in Los Angeles, de cirkel is rond. We logeren in The Howard Johnson Hotel, vlakbij het vliegveld. Vanuit ons raam kunnen we zo de vliegtuigen zien landen.
Er is een zwembad in het hotel en de kids willen natuurlijk weer even zwemmen.
Wij relaxen op de kamer en gaan daarna nog even richting het strand. We zijn precies op tijd om de zonsondergang in LA te zien, wat gaat dat snel. Binnen 2 minuten is de zon achter de bergen verdwenen en vrijwel onmiddellijk wordt het donker!




Morgen helaas de laatste dag van onze reis.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dat 2persoonsbed gebruikt de kapitein voor functioneringsgesprekken met vrouwelijke matrozen! We zagen trouwens vandaag pas dat jullie huis te koop staat! Bevalt het zo goed in de USA dat jullie daar blijven of hebben jullie een leuk optrekje in Zevenbergen gekocht? We zijn benieuwd! Jammer dat de vakantie bijna voorbij is, maar volgens ons hebben jullie wel een geweldige tijd gehad! Tot gauw! Groetjes!

De Ardennes zei

Het klopt, we willen best hier blijven, maar dan niet in LA, maar ergens bij Flagstaff, Arizona. Veel rustiger dan hier, en dan kunnen de kids in de winter lekker skieen daar.
Helaas zit er al weer bijna op, maar we hebben een geweldige tijd gehad.
Tot snel.