vrijdag 9 mei 2008

Dag 14, Los Angeles (09-05-2008)

We hebben lekker uitgeslapen vandaag, alleen ging om 6.00 uur het brandalarm af. Nou je schrikt je eigen te barsten. Romy riep direct, mijn knuffels, ik moet mijn knuffels meenemen. Ik riep, de paspoorten die moeten mee! Gelukkig was er niets aan de hand, er zat zeker iemand stiekem te roken ofzo…

Het is bewolkt vandaag en het wordt zo’n 16 graden, best fris voor de tijd van het jaar!

Vandaag willen we nog naar Hollywood en Venice Beach. Onderweg naar Hollywood komen we Rode Drive tegen, nu parkeren we de auto en gaan er lopend overheen. De winkels zijn nu wel open, maar het is er nog steeds niet druk. Wel rijden er volgens Robbin allemaal “vette” auto’s. Als er een rode Ferrari stopt neemt Ronald er een paar foto’s van, de man die erin zit is nogal trots op zijn auto. Robbin mag tot zijn verbazing even achter het stuur zitten, hij wordt bijna net zo rood als de kleur van die Ferrari. De man blijkt arts te zijn en zegt tegen Robbin, dat als je maar hard genoeg studeert hij ook zo’n auto kan kopen! Om het verhaal compleet te maken start hij de auto nog even voor ons.




Daarna op weg naar Hollywood, het is nog een heel eind rijden, wat is LA toch groot!
Eenmaal aangekomen valt de Hollywood boulevard nogal tegen, het stelt allemaal niet zoveel meer voor, een beetje vergane glorie. Onze reisgids had hiervoor al gewaarschuwd. Alleen bij het Kodak Theater is volop leven in de brouwerij. Zo komen we Jack Sparrow, van The Pirates Of The Carabien tegen, ook de Hulk loopt hier rond. We zien nog een slechte versie van Elvis en Mickey Mouse. Er is wel een prachtig nieuw winkelcentrum naast het Mann’s Chinese Theater gebouwd, vanaf een brug heb je een mooi uitzicht over de berg met de beroemde letters: “Hollywood”. Voor de ingang van het Chinese Theater (zie foto's hieronder) liggen betontegels met voet-en handafdrukken van vele legendarische filmsterren, zoals Jack Nicholson, Al Pacino en Arnold Schwarzenegger.




Daarna rijden we via Sunset Blouevard terug richting de kust. Als we in de wijk Beverly Hills rijden, verandert de omgeving onmiddellijk. De wegen zijn beter, zien er schoner uit, veel meer begroeiing en natuurlijk kasten van huizen. Het is alweer een lange rit, met veel verkeer.
Eenmaal bij de kust aangekomen nemen we de verkeerde afslag (kan niet kaart lezen hé, want de navigatie doet het gewoon niet in LA!) en zitten zo weer op de Highway. Waren we bijna in Venice Beach en gaat het toch nog mis. Jammer maar helaas, we hebben toch nog iets van de kust gezien, maar niemand heeft zin om terug te rijden. We rijden richting ons hotel en halen onderweg nog een broodje Subway (snelweg).

Ronald en ik gaan de auto alvast naar het verhuurbedrijf terugbrengen, terwijl de kids nog gaan zwemmen. Morgenochtend worden met de hotelshuttle naar het vliegveld gebracht.
We moeten om 6.00 uur op het vliegveld zijn en om 8.20 uur gaan we vliegen, het zal een lange dag worden, zondag 11 mei om 8.30 uur komen we weer aan in Nederland.

2 opmerkingen:

Jaap Sr zei

Een hele goede reis naar home
Het is jammer de vakantie is bijna ten einde maar gelukkig zijn er nog foto`s
Best leuk z`n weblog is wel wat werk lijkt mij maar een ieder kan nu ook mee genieten tot kijk in 7bergen

groeten
Opa jaap & Oma sjaan

Unknown zei

Waarschijnlijk zijn jullie al aan het terugvliegen, maar wij wensen jullie een hele goede en veilige terugreis! Tot morgen! Einde rust....
XXX maasKUS