donderdag 1 mei 2008

Dag 6, Bryce Canyon National Park, Utah (01-05-2008)

We hebben heerlijk geslapen in Panguitch, het was er wel erg koud, deze nacht had het gevroren! Ronald en Monique zijn even naar de plaatselijke supermarkt gereden om eten voor ons ontbijt te halen. Bananen, donuts en smooties, een heerlijk ontbijt volgens de cassiere.

Na het ontbijt vertrokken we naar de Bryce Canyon. Onderweg kleuren de rotsen al rood, oranje en roze en zie je hoe de erosie heeft toegeslagen. Het ziet er prachtig uit!
De Bryce is hooggelegen en kent toppen van 2400 tot 2700 meter. Er loopt een route van 30 kilometer langs de rand van het Paunsauguntplateau. Onderweg kan je steeds uitstappen om van het schitterende uitzicht te genieten. Elke stop heeft weer een ander uitzicht.

Er is onder andere een stop `Natural Bridge` (zie foto). Eigenlijk is het een natuurlijke boog en geen brug. Hij werd niet door een rivier gevormd, maar door wind, regen en ijs.




Het`Bryce Amphitheater` is het populairste uitzicht van het park (zie foto). Het is een netwerk van pilaren en kloven.
Voordat we de Bryce verlaten eten we het restant van ons ontbijt op. We willen nu richting de Grand Canyon gaan rijden.

Ook dit is weer een schitterende autorit. We rijden door een bos Kaibab National Forest. Een rit van zeker wel 40 kilometer waar we werkelijk geen kip tegenkomen. Eenmaal dit bos verlaten kijken we uit over een geweldig groot dal, met op de achtergrond weer van die prachtige rood gekleurde rotsen. Het houd maar niet op, alles is prachtig hier.
In het dal wonen sporadisch wat indianen, die allerlei indanenspulletjes proberen te verkopen. Dit is eigenlijk alles wat we tegenkomen en af en toe een benzine-station. Je moet er niet aan denken hier zonder benzine te komen staan.

De hele rit naar de Grand Canyon neemt zo´n 5 uur in beslag, 450 kilometer. We komen toch wel wat vermoeid in de Canyon aan en proberen een kamer te bemachtigen in het park. Deze blijken best wel prijzig te zijn. Dan nog maar even verder zoeken. Maar ook de hotels buiten het park vragen dezelfde prijzen. Zouden ze dit afgesproken hebben onderling?
Dus we boeken een nacht in het Quality Inn met ontbijt en gratis internet!

8 opmerkingen:

jaap zei

Hey luitjes,
Wat een geweldige vacantie hebben jullie tot dusver, kan alleen nog maar mooier worden. Is het in het Bryce Canyon National Park net zo warm als in Las Vegas?
Erg leuk zo'n weblog veslag, hebben jullie nu nog wel stof over voor de vacantieverhalen bij thuiskomst?
Fijne vacantie!!!
Angelique en Jaap

Unknown zei

Vrijdagmiddag 15.20 uur. Droog, af en toe zon, volgens Marjon de Hond 16 graden. Zaterdag en zondag beloofd nog zonniger en warmer te worden, lekker fietsen!Schitterende foto's weer! Best wel bijzonder om indianen tegen te komen! Pocahontas ook al ontmoet? Vanavond gaan we kijken en luisteren naar Trijntje Oosterhuis, die samen met de Luchtmachtkapel optreedt bij het Spanjaardsgat in Breda tgv het jazzfestival. Tot morgen!

Unknown zei

Sorry, "belooft" moet met een "t"
Houdoe!

Carla zei

Ik lijk wel net zo te genieten van jullie vakantie als jullie zelf....kijk elke dag uit naar het volgende avontuur dat jullie mee maken.
Is het een beetje te doen van las vegas naar bryce canyon in een dag?Wilde we eigenlijk wel gaan doen.
Ga zo door met jullie trip...krijg er wel enorme (jalourse)kriebels van hoor!!Groet Carla

De Ardennes zei

Hey Jaap en Ans,
Het is idd een hele geweldige vakantie. Wel vermoeiend.
Bryce Canyon was ijskoud! Dat was ff wennen na het bloedhete Las Vegas.

De Ardennes zei

He Bert,
Fijn die weerberichten vanuit Nederlands. Je bent nu een soort Bert Paulusma voor ons!
Pocahontas hebben we helaas niet ontmoet.
Veel plezier op het jazz-festival.

De Ardennes zei

Hey Carla,
Het is een pittige rit vanuit Las Vegas naar de Bryce, maar wel te doen. We zijn zelfs eerst nog naar het Zion park geweest.
Voor jullie komt de vakantie er nog aan!
Groetjes tot de volgende blogg

Unknown zei

Sinds gisteravond ben ik fan van Trijntje Oosterhuis, ze zong samen met de Bigband van de Koninklijke Landmacht (Luchtmachtkapel klopte dus niet). Het was een geweldig optreden! Zijn jullie onderhand niet aan een rustdag toe? O ja, het is trouwens zonnig en lekker warm in Zeuvebultelaand, zo meteen gaan we fietsen! Gr Bert Timofeef en de weervrouwKUS