zaterdag 3 mei 2008

Dag 8, Flagstaff, Arizona (03-05-2008)


Vandaag zou dan een soort van rustdag moeten worden!
We willen toch eigenlijk wel iets gaan zien in de omgeving en gaan naar alweer een Nationaal Park. Dit keer de Sunset Crater Volcano National Monument en Wupatki National Monument. Vanuit Flagstaff ongeveer 45 minuten rijden.






De Sunset Crater Volcano is gevormd in 1064 door een krachtige vulkaanuitbarsting die 120 meter diepe krater en een kegel die 300 meter boven het omringende lavaveld oprijst. Hij heeft zijn naam te danken aan de gekleurde top van oranje en rood. Er loopt een kort wandelpad door het assige landschap vol grillige lavastolsels.




Met de auto rijden we verder naar het Wupatki National Monument. Het is een van oorsprong 12de eeuws indiaans dorp, Wupatki-pueblo. Het complex was eens 4 verdiepingen hoog en telde 100 kamers, waar meer dan 100 Sinagua (indiaans volk) woonden. Zij kwamen hier wonen na de vulkaanuitbarsting van 1064. De indianen ontdekte dat de vulkanische as de aarde vruchtbaar had gemaakt en dus geschikt voor bebouwing. Ze verlieten dit gebied weer rond de 13de eeuw en niemand weet waarom.
Ook hier loopt een kort wandelpad rondom de pueblo.

’s Middags gaan we nog even langs een Mall (winkelcentrum), om nog wat kleding te scoren. In de “Foodcorner” nemen we gelijk een broodje “snelweg”, zoals Robbin dat altijd noemt, bij Subway. Romy neemt Lasagne bij de Italiaan ernaast.

Onderweg zien we nog een bandweerkazerne, waarvan de deuren open staan. Natuurlijk willen de mannen even gaan kijken. We worden door een vriendelijke brandweerman ontvangen. Ze hebben hier 2 ladderwagens, waarvan er één nog maar net in de kazerne past. Verder hebben ze nog een voertuig om bosbranden mee te bestrijden.





Eenmaal terug in onze hotelkamer gaan we es even lekker relaxen. Beetje lezen, gamen en computeren. De kids en Ronald nemen nog een duik in het zwembad.

In vergelijking met de vorige dagen was dit toch een rustig dagje!?

1 opmerking:

Unknown zei

Robbin, was het broodje snel weg? Jullie zijn natuurlijk reuze benieuwd naar het weer in Zeuvebultelaand? Vandaag was het behoorlijk zonnig en 22 graden. We hebben alle vier al een kleurtje en ik voel m'n neus prikken! Voorlopig blijft het zo en het gaat nog wat warmer worden! Vandaag hebben we gefietst vanaf Oud-Heusden naar Bokhoven, Engelen, Haarsteeg, etc. Schitterende route langs de Bergsche Maas! In Bokhoven lekker op terras langs het water gezeten. Ook wij hebben een beetje vakantiegevoel! We hebben momenteel het gevoel dat we in een vrijstaand huis wonen, de andere buren zijn vanmorgen met de caravan vertrokken. Morgen gaan we naar vrienden in de Ardennen (bekende naam!) waar we een nachtje blijven slapen. Dinsdag gaan we op de terugweg langs Eindhoven (dames gaan winkelen) en Geldrop, waar we de verjaardag van schoonvader gaan vieren. Dus tot woensdag even geen berichtjes van ons! Geniet er nog even lekker van!!!! gr van de maasKUS