maandag 5 mei 2008

Dag 9, Clarkdale, Phoenix (04-05-2008)



Voor het ontbijt onze koffers weer ingepakt en in de auto geladen.
Hierna vertrokken we naar Clarkdale, waar we een ritje met een trein gaan maken. De “Verde Canyon Railroad”. Met deze trein rijden we dwars door de groene kloof heen, langs de groene rivier. Het uitzicht is werkelijk schitterend, en alleen de trein kan door deze kloof rijden, af en toe zie je aan de overkant van de rivier een huis. Of mensen die in de rivier aan het zwemmen zijn.


Ook zijn er prachtige wit-kop-zee arenden (bald eagle), die zijn toch wel nieuwsgierig naar ons en vliegen geregeld met de trein mee. Onderweg worden we door de gids, steeds gewezen op nesten van deze vogels. Ook wijst hij ons telkens op rotsformaties die een dier of iets dergelijks voor moeten stellen. Nou je moet een groot inbeeldingsvermogen hebben om dit te zien hoor!

De trein heeft ook open lucht wagons, waarvan je nog beter uitzicht hebt over de canyon.
We rijden met de trein naar een ranch genaamd Perkinsville, daar wordt de locomotief losgekoppeld en aan de andere kant van de trein gezet. Vervolgens gaan we dezelfde route weer terug. Perkinsville is ooit gebruikt als filmset voor een westernfilm, volgens mij zei de gids “How The West Went”. Ik had er nog nooit van gehoord.


Na een ritje van 4 uur is het tijd geworden richting Phoenix te rijden. In Scottsdale, een buitenwijk van Phoenix, hebben we gisteren al een hotel geboekt, dus we zetten het adres in de navigatie en karren maar. Het hotel is dan ook zo gevonden.

De temperatuur in Phoenix is beduidend hoger dan we de afgelopen dagen gewend zijn. Als we rond 7 uur aankomen is het nog steeds zo’n 28 graden! De kids willen natuurlijk direct een duik in zwembad nemen, gelijk hebben ze. Wij gaan nog wat drinken in de bar, en raken aan de praat met een plaatselijke bewoner. Deze man geeft ons allerlei tips over de bezienswaardigen van deze stad. Dus nu weten we een beetje wat we morgen kunnen gaan doen.

6 opmerkingen:

De Ardennes zei

We hadden in dit hotel nogal traag internet, dus de foto's erbij zetten lukte even niet. Dat probeer ik de volgende keer!
Groetjes van De Ardennes.

Unknown zei

Wat was de naam van dat hotel: "DEN DUIJN" ?
Leuk zeg, zo'n tochtje met de trein! Vooral Robbin zal genoten hebben! Je merkt het: we zijn alweer thuis! We hebben autopech gehad, de auto staat nog in Antwerpen en wij zijn met een leenauto naar huis gereden. Misschien toch maar eens een nieuwere auto gaan kopen??!! Dus geen Ardennen, komt wel weer. Tot morgen! O ja, het weer was ook vandaag fantastisch: zonnig en 23 gr. Erwin Maas

Suzanne zei

Hoi hoi!

Wat leuk om jullie verhalen te lezen! :) Vonden jullie de treinreis niet verschrikkelijk lang? Wij hebben er ook zo eentje gehad, ik denk wel dezelfde. Maar toen we de eerste 2 uur hadden gehad, moesten we de terugweg nog 2 uur in het donker en dat vond ik toch wel te lang!

Heel veel plezier nog en ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen! Groetjes van heel de familie Boshouwers!

Carla zei

foto's of geen foto's het blijft leuk om jullie reisverslag te volgen.Ook al die geschiedenis erbij leest heerlijk weg.
Hier is het gewoon naar de baas en s'middags nog even genieten van het heerlijke weer.
En ik zal vragen voor een nieuwe kazerne waar we die wagens in kunnen zetten.
Groet weer Carla

Unknown zei

Ja, hier is ze dan weer: Uw eigen Helga van Leur uit Nederland! Vandaag was het vrijwel onbewolkt met in de omgeving van het PSV-stadion 25 graden! De dames hebben vandaag uitgebreid gewinkeld in Eindhoven, dus het vakantiegeld is alweer op! (Hadden we dat eigenlijk al gekregen?). Merken jullie iets van de verkiezingsstrijd tussen Obama en Clinton? Clinton was vandaag in Indianapolis, geen idee waar dat ligt! Gr Helga

De Ardennes zei

Suzanne,
Ik denk ook dat wij dezelfde treinreis als jullie gemaakt hebben. Zo aan de foto's te zien. Wij vonden het niet te lang, omdat wij overdag de hele trip maakten. En op de terugweg in gesprek kwamen met andere Nederlanders.
Groetjes Monique.