donderdag 1 mei 2008

Dag 5 Zion National Park, Utah (30-04-2008)

Omdat we nu al aan het inlopen zijn op ons reisschema, besluiten we vandaag naar het “Zion National Park” te gaan. Het is een pittige autorit vanuit Las Vegas, zeker 5 uur rijden! Maar de omgeving wordt steeds mooier en ruiger. En we gaan steeds hoger, ook de temperatuur zakt hierdoor aardig. Het waaide nogal hard de afgelopen 2 dagen, en hierboven merk je dat goed.
Onderweg gestopt voor de lunch, heerlijke broodjes met veel sla en beleg erop. Weer es wat anders dan bij de “Mac”. Wel erg gezond hoor!

Aangekomen bij het Zion Park blijkt het wel ineens een uur later te zijn! Maar we hebben nog voldoende tijd om het park te bezichtigen. De omgeving ziet er vanaf het bezoekscentrum al geweldig uit. Met een shuttle-bus wordt je naar diverse stopplaatsen gebracht. Vandaar kun je wandelingen maken. Wij nemen de laatste en de meest populaire stop, die je tot ver in de kloof brengt, maar toch makkelijk toegankelijk. Niet te ver en niette hoog (we hebben al genoeg gelopen de afgelopen 2 dagen).

Het is werkelijk schitterend, het kabbelende water van de “Virgin” rivier beneden en hoog boven je de rotsen. Je ziet nu goed hoe deze rivier de kloof “gemaakt” heeft. De rotsen en het zand waarover we lopen is oranje/rood van kleur. Zo ook de witte schoenen van Romy!

Eenmaal terug bij onze auto lijkt er wel een storm losgebarsten, zo hard waait het.


We gaan nu via een bergpas “Mountain Carmel” richting Bryce Canyon. Het is een prachtige route, met haarspeldbochten en we zien de temperatuur weer verder dalen. Het decor waarin we rijden lijkt erg veel op een western film, het lijkt net niet echt, zo mooi!!!!

Eenmaal over deze pas is het nog een heel eind naar de Bryce. In het plaatsje Panguitch vinden we een motel. Iets anders dan ons hotel in Las Vegas, maar wel netjes en schoon. Het gehucht is niet meer dan een kruising, met een benzinestation, snackbar en supermarkt. Verder is het verlaten, een soort spookstad.

2 opmerkingen:

Unknown zei

"Restaurants schreeuwen om koks"
Deze kop stond in de krant van 30/4, dus Robbin is straks vast verzekerd van een baan! Ook dit verslag was weer leuk om te lezen. Zoals Jaap zich al afvroeg: Hebben jullie straks thuis nog wel iets te vertellen? Vast wel! Ronald kan altijd nog verslag doen van de vele mooie vrouwen in Amerika! (Zijn die er wel, of zijn ze allemaal te dik?). Wij gaan snel jullie verslag van dag 6 lezen! Groetjes van jeweetwel!

De Ardennes zei

We lazen het hier op internet BNDeStem. Dus Robbin gaat zeker door met leren voor kok.