dinsdag 31 augustus 2010

31 augustus, Boca Raton dag 16

Vandaag rijden we richting het zuiden, richting Miami. Op een uur rijden van het vliegveld van Miami vinden we een hotel in Boca Raton, een stadje tussen West Palm Beach en Fort Lauderdale. Het hotel ligt direct achter het kleine vliegveld van dit stadje. De privejets vliegen hier af en aan, allemaal zakenlui zeker, of ze laten zich hiervandaan naar Miami vliegen.....


Lekker spelletjes doen op de I-Pod.
We doen niet veel deze middag, een beetje zwemmen en luieren in de schaduw. Heerlijk ff een bijkomen en de laatste weken even laten bezinken. Ronald heeft heel wat miles gereden, 1500 tot nu toe! En wat hebben we veel beleefd en gezien. Tis maar goed dat we blog bijgehouden hebben, we weten bijna niet meer wat er aan het begin van de vakantie allemaal gebeurt is....

Morgen willen we naar het strand in Fort Lauderdale.

30 augustus, Cocoa Beach/Kennedy Space Center dag 15


We gaan vandaag naar het Kennedy Space Center. Het is een ritje van ongeveer een half uur.

Eenmaal binnen bekijken we eerst de Rocket Garden. Hier staan 30 raketten opgesteld, die verschillende perioden in de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart vertegenwoordigen. Daarna bekijken we de eerste I-Max film over Walking on the moon in 3D.



Ronad en de kids gaan naar de Shuttle Launch Experience, hoe het voelt als je gelanceerd wordt in een Space Shuttle, ik hoef niet zo nodig de ruimte in. Maar het blijkt allemaal erg mee te vallen, veel lawaai en geschud.



Met een bus worden we naar een uitkijktoren gereden, om van daaruit de lanceringsplatforms te bekijken, op 1 november zal er weer een Space Shuttle de lucht in gaan. Onderweg komen we langs de Vehicle Assembly Building, in dit gebouw wordt de Space Shuttle gereed gemaakt voor lancering.

Vehicle Assembly Building

Uitkijktoren met uitzicht op het lanceringsplatform
De volgende busstop brengt ons bij het Apollo/Saturn V Center. Dit complex bewijst eer aan het Apollo-project, het ruimtevaartprogramma dat de eerste mensen op de maan zette. Niel Armstrongs legendarische woorden waren dan ook: That’s one small step for man, one giant leap for mankind. Op 21 juli 1969 zette hij als eerste mens voet op de maan. Er hebben in totaal maar 6 mensen op de maan gelopen en gewerkt want in 1972 stopte Nasa met het Apollo project.


Eerst komen we in het controlekamer, deze is ingericht zoals hij was toen in 1968 de Apollo 8 werd gelanceerd. Het meeste materiaal is authentiek.
 In het centrum ligt de gigantische Saturn V raket, 110 meter lang, net zo hoog als 2 vrijheidsbeelden en net zo zwaar als 7 Boeings 747 vliegtuigen. Het is een indrukwekkend gevaarte en wordt in verschillende onderdelen tentoongesteld. Er is ook nog een theater dat gewijd is aan de eerste maanlanding en doet de laatste zenuwslopende momenten van de landing van de Apollo 11 herleven. Ook zijn de eerste stappen van Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de maan te zien. Het is een geweldig, onwerkelijk beeld, dat maanlandschap allemaal stof en rotsen, geen wind, geen water maar wel een verbluffend uitzicht op de aarde.




Terug bij het Visitor Centre kunnen we nog net de laatste voorstelling van new Hubble 3D film beleven. Hoe de Hubble in de ruimte werd gebracht en meerdere malen moest worden gerepareerd. De Hubble maakt nu de mooiste fotos van de sterren, planeten en melkwegen, kortom van de gehele kosmos.

Fotos gemaakt door de Hubble (van internet geplukt!)


Moe maar voldaan keren we terug naar ons hotel.

zondag 29 augustus 2010

29 augustus, Cocoa Beach dag 14

Deze ochtend vertrekken we richting het zuiden, we gaan naar Cocoa Beach. Dit is een surfdorp aan de Atlantische Oceaan, dichtbij Cape Canaveral. Het is een rit van 1,5 uur, dus dat valt mee. Onderweg rijden we in een paar heftige buien, maar als we op de plaats van bestemming komen is gelukkig weer droog.
We vinden al snel een hotel, dichtbij de zee. We boeken een kamer voor 2 nachten.

Als we alle spullen op de kamer gebracht hebben, gaan we naar het strand. Volgens de receptioniste is de zee weer ruig vandaag, daarbij waait het ook lekker hard. We lopen een eind over het strand, heerlijk voeten in het water, wind in de haren. Er zijn inderdaad weer hoge golven vandaag. De kids gaan nog even het water in, lekker bodysurfen op de golven. We lopen weer terug naar ons hotel en nemen een duik in het zwembad om al het zand af te spoelen.


Bij de receptie zijn bodyboards te leen, we lenen er twee en gaan dan weer terug naar het strand. De kids willen dat bij deze hoge golven wel es uitproberen. Nou dat echt goed, lekker bodyboarden op de golven, het is echt een prachtig gezicht. Daarna nog even een duik in het zwembad.

We kleden ons aan om even iets te gaan eten. Op de terugweg zien we 2 brandweerkazernes en stoppen even op om een paar fotos te maken. Ook maken we nog een praatje met een brandweerman.



In Cocoa Beach gaan we nog even naar de grootste surfshop van de wereld, Ron Jon. Het is inderdaad een zeer grote winkel, met alles voor de surfliefhebber.



Morgen gaan we naar Kennedy Space Center.

zaterdag 28 augustus 2010

28 augustus, Palm Coast/Daytona Beach dag 13

Het ziet er weer goed uit buiten, lekker zonnetje!
Vandaag gaan we naar Daytona Beach, naar de Daytone International Speedway en natuurlijk naar de beach.


Bij het race circuit is een Nascar Experience, waar je kan ervaren hoe het eraan toegaat tijdens de Daytona 500 (mile). Er zijn race simulators, een 3d Imax film over de races en een gedeelte over de gehele geschiedenis. Er wordt ook een rondrit over het circuit gemaakt, best indrukwekkend!

Het racen is allemaal begonnen in 1902 toen iemand ontdekte dat je op het harde zand van Ormond Beach kon rijden. Hij organiseerde vervolgens de eerste snelheidswedstrijden in 1903.

In 1953 is begonnen met de bouw van het huidige circuit en in 1959 was de eerste Daytona 500 op Daytona International Speedway, deze werd gewonnen door Lee Petty. Oprichter van Nascar (National Association of Stock Car Auto Racing) en de Speedway is Bill France.




In de middag gaan we naar Daytone Beach, Worlds Most Famous Beach, het is een bijzonder strand, want je mag er met je auto op! Niet meer zo hard rijden als in vroegere tijden, maar het is toch een hele belevenis. We parkeren de auto en strijken ons neer op het heerlijke witte zand (Silver Beach noemen ze het hier). Best handig je auto zo dicht bij je te hebben, geen gesjouw met spullen enzo… De golven zien er ook indrukwekkend hoog uit, komt zeker door die 3 orkanen die op de Atlantische Oceaan huis houden!



Natuurlijk nemen we ook een duik in de zee, maar is wel oppassen met die hoge golven. Voor je het weet ga je koppie onder. Ook de Coast Guard is druk in de weer mensen uit de zee te halen, je moet wel grond onder je voeten blijven voelen, anders drijf je te ver af!




Terug bij het hotel nemen we allemaal nog even een duik in het zwembad om al het zand en zout van ons af te spoelen, daarna onder de douche en lekker relaxen op de hotelkamer. Best vermoeiend een middag zon, zee en strand!

27 augustus, Palm Coast/Saint Augustine dag 12

We laten een zonnig Orlando achter ons en vertrekken richting het noorden, naar Palm Coast. Dit is een klein plaatsje tussen Daytone en St.Augustine in. Het is een rit van ongeveer 2 uur, we hebben al een half uur nodig om Orlando uit te rijden.

In Palm Coast vinden we al snel het hotel dat we voor ogen hadden en boeken een kamer voor 2 nachten.

Stadspoort van St.Augustine
In de middag rijden we naar St.Augustine, het oudste plaatsje van de VS! Het is door de Spanjaarden gesticht door Pedro Menendez de Aviles op de feestdag van St.-Augustine in 1565. Ze begonnen met de bouw van een stenen vesting in 1672, na invallen van piraten. Het resultaat was het Castillo de San Marcos, waarvan de bouw 23 jaar duurde. Het fort is door eeuwen heen door meerdere vijanden aangevallen en veroverd. In 1821 is het officieel in handen gekomen van de Amerikanen, zij noemden het toen Fort Marion. Later diende het als militaire gevangenis en pakhuis. In 1942 kreeg het zijn originele naam weer terug. Het is een mooi gerestaureerd fort, met 4 bastions (net als de bastions in Willemstad). De muren zijn wel 6 meter dik en gemaakt van Coquina (schelpkalk), dit is een gesteente van schelpen en koralen. Er is een kapel, opslagruimtes, slaapruimtes voor de soldaten, buskruitmagazijn en een gevangenis. Een aantal soldaten geeft nog een demonstratie van een kanonsschot, het is een hele ceremonie in het spaans. Met dit kanon kunnen en konden ze tot 2,5 km ver schieten, ver genoeg om de overkant van de baai te bereiken.


We gaan verder op onze ontdekkingstocht in het stadje. St.George Street is een autovrije winkelstraat, met diverse authentieke huizen, winkels en hotels, het is het hart van de historische wijk. Het is prachtig en je waant helemaal niet in Amerika, maar ergens in een spaans dorpje. Er zijn hier dan ook veel Spaanse toeristen, waarschijnlijk op zoek naar een stukje van hun geschiedenis.


De kids gaan na dit stukje geschiedenis nog even een duik nemen.

26 augustus, Orlando/Magic Kingdom dag 11

Haaai allemaal, mama vroeg of ik weer vandaag het blog wou schrijven. Tuurlijk.



Nou, vandaag gingen we dus naar Disney!! We moesten best vroeg opstaan, maar dan heb je ook wat! Lekker geontbeten en toen met de auto op naar disney. Eenmaal daar aangekomen moesten we eerst met een soort van groteveerpond naar de overkant, want daar was het Magic Kingdom pas. In het Magic Kingdom heb je allmaal verschillende ‘landen’. We begonnen we bij AdventureLand. Eerste actractie was een soort bootje, die door zoon oerwoud heen vaarde. Je zag allemaal dieren enzo. In Adventureland was ook een hele leuke achtbaan. Je zat in een karretje en dat ging dan door bergen enzo. Hij was helemaal niet eng, mama durfde er zelfs in! En in Adventureland was ook de Splasch Mountain. Dan zat je met zen 2en naast elkaar in een nepboomstam, en dan ga je door het water heen. Dan ga je eerst allemaal langs een soort bos met allemaal beesten, en dan ga je af en toe naar boven en weer keihard naar beneden. Maar zoon keihardnaarbenedending was er 1 hele erge, hij ging heeel hoog en dan heel stijl en snel naar beneden en dan werd je op het einde helemaal nat.Toen kwam Frontierland, dat was niet zo heel groot. We weten eigenlijk niet meer zo goed wat daar allemaal was. Maar zowiezo een beren show. Dat waren allemaal van die nep beren, het was een beetje erg kinderachtig hoor haha.




Toen kwam Liberty square. Daar was ook niet zo heel veel te beleven. Er was wel de Hall of Presidents. Dat was ook een soort show over hoe de USA aan zijn presidentsschap kwam. Dan op het einde allemaal van die poppen presidenten en dan noemde ze ál die namen op hee! Pff dat zijn er heeel veel.

Daarna kwam Fantasyland, Dat was wat kinderachtig. Eigenlijk hebben we daar ook bijna geen actracties gedaan… En gelukkig was It’s a small world under construction! :) Haha wij blij, anders heb je heeeel de dag nog dat superstomme deuntje in je hoofd.

Daarna was de Mickey’s Toontown Fair, Dat was best grappig. Daar was het huis van Mickey Mouse en van Minnie Mouse. Dat was echt best leuk, alles was zo grappig gekleurd. Net alsof je in een van die filmpjes zelf loopt. In Mickeys Toontown was ook een kinder achtbaan. Daar zijn we met zen 4en in geweest. Dat ding gaat nog best hard hoor! :)




Toen kwam Tomorrowland. Dat vond ik wel het leukste van de dag. Want daar waren ook zoon beetje de leukste actracties. Er waren van die soort kart autootjes waar je in kon. Ik samen met mama en de mannen apart. Haha was ook best grappig. Toen was er een Carousel of Progress. Was ook een soort show. Je zat dan gewoon en dan was het podium voor je en dan als het stukje afgelopen was draaide je rond, maar het podium bleef staan. Het waren ook weer van die robot-poppen. Daarna was volgens mij de parade. Was ook best leuk. Mickey en Minnie gezien :).



Toen weer terug gelopen naar Tomorrowland. En ja, de Space Mountain he. De achtbaan van het Magic Kingdom. Ik ging er na wat twijfelen toch maar in. Je zat met zen 6en achterelkaar. Je zat dan in een zogenaamde ‘racket‘ en dan ging je de ruimte in. Het was een binnen achtbaan en je zach allemaal sterren enz. Hij ging echt heel snel! Daarna ben ik er nog een keer in geweest samen met Robbin. Toen zijn we in Stitch‘s (van Lilo en Stitch) Great Escape geweest. Was best grappig. Want het leek een beetje 4D. Als Stitch dan tufte dan werd er zeg maar water gespoten. Daarna Nog in Monsters en Co. Laugh Floor geweest. Dat was zo lol! Het was een soort van film. Maar dan werden er mensen in het publiek gefilmd. Dus bijvoorbeeld, dan zag je iemand in beeld die in het publiek zat, die vroegen ze: Waar ben je bang voor? Dan zei die gene: Spinnen. En dan zag je weer gauw iemand anders in beeld en toen zeiden ze: En is deze meneer dan enger? Haha dat soort dingen. En dan werd steeds de zelfde man gefilmd bij dat soort vragen. Toen was er nog een Buzzlightyear Space Ranger Spin. Dan zat je in een karretje met zen 2en, en dan had je een pistooltje en dan ging dat karretje langs allemaal dingen en daar moest je dan op schieten en dan kreeg je punten. Was echt leuk :). Toen hadden we alle 4 eigenlijk best honger en hebben we wat frietjes op. :)Toen hadden we eigenlijk alles al gehad. We zijn nog maar ff met een treintje meegeweest die helemaal rond het park ging. En nog wat actracties gedaan die we leuk vonden. Laat in de avond, toen het al donker was, was er nog een lichtjes parade. Dan kwamen er allemaal karren met lichtjes. Was echt SUPERmooi om te zien. Na de lichtparade wilden we weer naar huis. We waren moe, en onze voeten deden zeer.





Maar we hebben dan ook een super leuke dag gehad!!!!!!

Tussenberichtje

Hallo allemaal,
Het lukt even niet om het blog aan te vullen! Op 1 of andere manier wordt de site niet goed geladen, ik ga het zsm weer proberen, tot snel.

Groetjes van De Ardennes.

woensdag 25 augustus 2010

25 Augustus, Orlando dag 10

Haai allemaal,

Ik heb vandaag aan mama gevraag of ik (Romy) deze dag het blog mocht schrijven, en zo je ziet mocht het!

Nadat we ontbeten hadden gingen we met de auto naar Orlando rijden. Het was maar 2uurtjes rijden ofzo. Toen we aankwamen en het eerste hotel vroegen hoe duur het was, namen we die meteen. Het is een leuk hotel met een best wel groot zwembad. Het is ook een mooie en weer een grote kamer met een redlijke badkamer. Nadat we eventjes gerust hadden gingen we naar een outlet geval. Zoiets als Rosada in Roosendaal. Het was ff zoeken maar dan heb je ook wat :) Ik heb daar alleen 2 nagellakjes gekocht maar voorderest heeft niemand iets gekocht ofzo. Toen we weer terug kwamen scheen de zon een beetje en gingen we nog fftjes zwemmen.

Wonderworks, XD Theater en indoor Roller Coaster

Daarna gingen we eten bij de MacDonalds. Nu zullen julie vast denken oh, gewoon een standaard mac donalds zoals altijd. Maar nee het was best een bijzondere mac. Er stond dat het de grootste van de wereld was!! Er was zeg maar gewoon een eetgedeelte, maar daar omheen stonden allemaal van die spel apparaten. (denk maar aan een flipperkast, airhokey en dat soort dingen) Haha je hoorde allemaal van die stomme geluidjes om je heen. Maar er was zoon dans ding, dan zag je op een beeldscherm allemaal pijltjes en daar moest je dan op stappen op het ding waar je opstond. En er waren 2 van die wat dikkere mensen aan het dansen. En hoe! Die man kon het harstikke snel en goed, en die vrouw ook! Robbin heeft een stukje gefilmd en gaat het op youtube zetten, morgen staat de link in ons nieuwe blog stukje. Na het eten gingen we weer terug naar het hotel.




Morgen gaan we naar Disney!!!! Dus we gaan wat vroeger slapen en heel vroeg eruit.. Maar ik heb er KEIVEEL zin in!!! :)

:) = een smilie

24 augustus, Tampa/Clearwater dag 9

Het regent alweer, je wil het niet geloven, vliegen we helemaal naar Florida…..

We kunnen niet naar het strand, en zoeken een binnen attractie, dat valt niet mee, hier is zijn alle attracties buiten! In de reisgids vinden we het Museum Of Science and Industry (MOSI), een soort doe museum, a la Nemo in Amsterdam. Het eerste gedeelte van het museum gaat over natuurgeweld. Er wordt uitleg gegeven wat je moet dan als er een orkaan komt, naar de kelder gaan. In de kelder barst de orkaan los, alles schudt om ons heen. Ook is er een ruimte waarin je kunt ervaren hoe het voelt als er een aardbeving is. Nou spannend zeg…… Er is een tentoonstelling over het menselijk lichaam, en alle zintuigen, dat is wel erg leuk. Er ligt een soort kunstmens, waarop studenten kunnen oefenen met opereren.


In deze telefooncel voel je de orkaan.

In het museum zit ook een IMAX theater, we gaan naar de film Legends of de Flight. Het is een film over de Boeing 787 en de Airbus A380, hoe deze ontwerpen tot stand zijn gekomen. Het is vooral erg koud in het theater.

Robbin gaat nog op een fiets op grote hoogte. De rest slaat deze attractie over.
Er is ook nog een kleine vlindertuin, en dat was het wel zo n beetje.


Als we in de namiddag buiten komen is het gelukkig weer droog. We willen nog wel even naar het strand, onderweg eten we ff wat, en zoeken dan de kust op. Het waait heerlijk aan het strand en er zijn nog aardig wat mensen aan het zwemmen. Het wordt hier nooit koud, ondanks dat de zon niet schijnt. Wij lopen over de pier en met ons vliegen de meeuwen mee.



Terug bij het hotel, gaan we met zun allen nog even in de Gym, fietsen, crosstrainer en loopband. We willen ook nog even gaan zwemmen, maar we worden eruit gestuurd. Het is inmiddels weer flink gaan regenen en het kan ieder moment gaan onweren. Dat is natuurlijk veel te gevaarlijk.

Morgenochtend vertrekken we naar Orlando, Micky Mouse here we come……

maandag 23 augustus 2010

23 augustus, dag 8 Tampa/Clearwater

Als we wakker worden schijnt de zon alweer niet vandaag, er hangen zwarte wolken boven Naples. Na het ontbijt vertrekken we naar Tampa, op internet hebben we een leuk hotel gezien in Clearwater, een stadje vlakbij Tampa. Een rit van ongeveer 250 km.

Onderweg begint het weer es hard te regenen en mede daardoor komen we in een file terecht. Even verderop blijkt er eentje van de weg afgesukkeld te zijn. Gelukkig kunnen we daarna weer goed doorrijden.

Het hotel in Clearwater heeft nog een kamer vrij voor ons. Het regent nog steeds en we hebben nog de hele middag, we besluiten naar het Florida Aquarium in Tampa te gaan. Onder de schelpvormige koepel is een van de modernste aquaria gerealiseerd, er zijn tanks met vissen (uiteraard), er zijn diverse soorten inheemse vogels, otters en natuurlijk alligators. Er is een mangrovebos nagebouwd met ondiep water. Het is echt een prachtig aquarium, we blijken al heel wat van de diersoorten te herkennen.
Hieronder zien we Robbin en Romy, dat zijn in dit geval geen inheemse diersoorten, hahahahaha......., maar ik had ze wel direct herkend!



Nog even een pizzaatje eten, zo groot als een wagenwiel, nog wat drinken inslaan, en dan terug naar het hotel. De kids willen nog even zwemmen en in de wirlpool! Want ondanks de regen is het toch lekker warm buiten.


zondag 22 augustus 2010

22 augustus, dag 7 Naples/Sanibel

Eindelijk schijnt de zon een keer niet als we wakker worden, hahaha. We hebben gisteren eigenlijk te veel zon gehad. We willen vandaag naar een Wildlife Refuge (wild reservaat) gaan op Sanibel eiland. Dit eiland is onderdeel van de Lee Island Coast. Langs deze kust zijn de mooiste zandstranden van de Gulf Coast.

Voordat we daar naar toe gaan, willen we eerst shoppen. Robbin wil nieuwe Pumas en Romy nieuwe Nikes, dus rijden we naar een Outlet Mall. De kids kunnen gelukkig goed slagen en wij scoren ook nog wat kleding. Iedereen weer happy de pappy.

We rijden nu naar het JN Ding Darling Wildlife Refuge op Sanibel Island. Dit reservaat beslaat tweederde van Sanibel en is de belangrijkste attractie van het eiland. Er komen in dit reservaat wasberen, alligators en vele soorten vogels voor. En inderdaad onderweg spotten we een wasberenfamilie, moeder met 3 kindertjes. Wat een schattig gezicht!! Langs de 8km lange Wildlife Ride groeien mangroven en sabalpalmen. We komen weer in flinke regenbui terecht, de laatste hotspot met alligators slaan we uiteindelijk maar over.


Op de terugweg naar Naples eten we bij een Classic Dennys. Wat een gave tent, niet alleen de inrichting is classic, ook de muziek die gedraaid wordt is niet meer van deze tijd. Maar het eten is heerlijk!!