zondag 22 augustus 2010

22 augustus, dag 7 Naples/Sanibel

Eindelijk schijnt de zon een keer niet als we wakker worden, hahaha. We hebben gisteren eigenlijk te veel zon gehad. We willen vandaag naar een Wildlife Refuge (wild reservaat) gaan op Sanibel eiland. Dit eiland is onderdeel van de Lee Island Coast. Langs deze kust zijn de mooiste zandstranden van de Gulf Coast.

Voordat we daar naar toe gaan, willen we eerst shoppen. Robbin wil nieuwe Pumas en Romy nieuwe Nikes, dus rijden we naar een Outlet Mall. De kids kunnen gelukkig goed slagen en wij scoren ook nog wat kleding. Iedereen weer happy de pappy.

We rijden nu naar het JN Ding Darling Wildlife Refuge op Sanibel Island. Dit reservaat beslaat tweederde van Sanibel en is de belangrijkste attractie van het eiland. Er komen in dit reservaat wasberen, alligators en vele soorten vogels voor. En inderdaad onderweg spotten we een wasberenfamilie, moeder met 3 kindertjes. Wat een schattig gezicht!! Langs de 8km lange Wildlife Ride groeien mangroven en sabalpalmen. We komen weer in flinke regenbui terecht, de laatste hotspot met alligators slaan we uiteindelijk maar over.


Op de terugweg naar Naples eten we bij een Classic Dennys. Wat een gave tent, niet alleen de inrichting is classic, ook de muziek die gedraaid wordt is niet meer van deze tijd. Maar het eten is heerlijk!!



5 opmerkingen:

Jaap Sr zei

Fijn dat jullie daar naar de zin heeft, laat de (was)beren maar daar,doe de was maar thuis.
niet alles uit de winkels mee nemen denk een het gewicht bij thuis komst.
Hier alles okees slecht weer in 7bergenlaand

Carla zei

Hoi Luitjes
Eigenlijk wil ik helemaal niet kijken naar jullie reisverslag ik wordt er helemaal weemoedig van....nee hoor ik gun het jullie van harte en mijn tijd komt nog wel!
Weten jullie zeker dat je in Amerikla zit wat een namen zeg het lijkt wel indianenland...
Nog geen last gehad van een olievlekje?
De foto's zijn echt fantastisch om naar te kijken...
Even nog een gevalletje snelweg hier zondagochtend zijn er op de a17 weer twee "wandelaars"doodgereden! rare lui hier in Holland, kan je maar beter tussen de alligators zitten.
Nog veel plezier Oudoe hé Carla

De Ardennes zei

Hoi Jaap Sr,
Nou idd de koffers beginnen al uit te puilen! Het weer was hier gisteren ook niet best, vandaag belooft het weer flink te gaan regenen, warme druppels!
XXX De Ardennes.

De Ardennes zei

Hoi Carla,
We hadden het gevalletje snelweg al gelezen via Bndestem. Dan doen die alligotars hier idd niet veel!
Het is hier fantastisch, geen last van olie in het water....
Gr.De Ardennes

jaap zei

Ik zag dat er 2 beren op de plaats lagen op de A17 waar vant weekend die wandelaar is doodgereden...
Maarre, die Denny's Classic ziet er inderdaad errug cool uit, lijkt wel een shot uit Pulp Fiction!
Have fun!