zaterdag 28 augustus 2010

28 augustus, Palm Coast/Daytona Beach dag 13

Het ziet er weer goed uit buiten, lekker zonnetje!
Vandaag gaan we naar Daytona Beach, naar de Daytone International Speedway en natuurlijk naar de beach.


Bij het race circuit is een Nascar Experience, waar je kan ervaren hoe het eraan toegaat tijdens de Daytona 500 (mile). Er zijn race simulators, een 3d Imax film over de races en een gedeelte over de gehele geschiedenis. Er wordt ook een rondrit over het circuit gemaakt, best indrukwekkend!

Het racen is allemaal begonnen in 1902 toen iemand ontdekte dat je op het harde zand van Ormond Beach kon rijden. Hij organiseerde vervolgens de eerste snelheidswedstrijden in 1903.

In 1953 is begonnen met de bouw van het huidige circuit en in 1959 was de eerste Daytona 500 op Daytona International Speedway, deze werd gewonnen door Lee Petty. Oprichter van Nascar (National Association of Stock Car Auto Racing) en de Speedway is Bill France.




In de middag gaan we naar Daytone Beach, Worlds Most Famous Beach, het is een bijzonder strand, want je mag er met je auto op! Niet meer zo hard rijden als in vroegere tijden, maar het is toch een hele belevenis. We parkeren de auto en strijken ons neer op het heerlijke witte zand (Silver Beach noemen ze het hier). Best handig je auto zo dicht bij je te hebben, geen gesjouw met spullen enzo… De golven zien er ook indrukwekkend hoog uit, komt zeker door die 3 orkanen die op de Atlantische Oceaan huis houden!



Natuurlijk nemen we ook een duik in de zee, maar is wel oppassen met die hoge golven. Voor je het weet ga je koppie onder. Ook de Coast Guard is druk in de weer mensen uit de zee te halen, je moet wel grond onder je voeten blijven voelen, anders drijf je te ver af!




Terug bij het hotel nemen we allemaal nog even een duik in het zwembad om al het zand en zout van ons af te spoelen, daarna onder de douche en lekker relaxen op de hotelkamer. Best vermoeiend een middag zon, zee en strand!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Wie is toch die man die bij die witte auto staat?

De Ardennes zei

Das je buurman, je wert wel van nr.7
Hahaha