zaterdag 28 augustus 2010

27 augustus, Palm Coast/Saint Augustine dag 12

We laten een zonnig Orlando achter ons en vertrekken richting het noorden, naar Palm Coast. Dit is een klein plaatsje tussen Daytone en St.Augustine in. Het is een rit van ongeveer 2 uur, we hebben al een half uur nodig om Orlando uit te rijden.

In Palm Coast vinden we al snel het hotel dat we voor ogen hadden en boeken een kamer voor 2 nachten.

Stadspoort van St.Augustine
In de middag rijden we naar St.Augustine, het oudste plaatsje van de VS! Het is door de Spanjaarden gesticht door Pedro Menendez de Aviles op de feestdag van St.-Augustine in 1565. Ze begonnen met de bouw van een stenen vesting in 1672, na invallen van piraten. Het resultaat was het Castillo de San Marcos, waarvan de bouw 23 jaar duurde. Het fort is door eeuwen heen door meerdere vijanden aangevallen en veroverd. In 1821 is het officieel in handen gekomen van de Amerikanen, zij noemden het toen Fort Marion. Later diende het als militaire gevangenis en pakhuis. In 1942 kreeg het zijn originele naam weer terug. Het is een mooi gerestaureerd fort, met 4 bastions (net als de bastions in Willemstad). De muren zijn wel 6 meter dik en gemaakt van Coquina (schelpkalk), dit is een gesteente van schelpen en koralen. Er is een kapel, opslagruimtes, slaapruimtes voor de soldaten, buskruitmagazijn en een gevangenis. Een aantal soldaten geeft nog een demonstratie van een kanonsschot, het is een hele ceremonie in het spaans. Met dit kanon kunnen en konden ze tot 2,5 km ver schieten, ver genoeg om de overkant van de baai te bereiken.


We gaan verder op onze ontdekkingstocht in het stadje. St.George Street is een autovrije winkelstraat, met diverse authentieke huizen, winkels en hotels, het is het hart van de historische wijk. Het is prachtig en je waant helemaal niet in Amerika, maar ergens in een spaans dorpje. Er zijn hier dan ook veel Spaanse toeristen, waarschijnlijk op zoek naar een stukje van hun geschiedenis.


De kids gaan na dit stukje geschiedenis nog even een duik nemen.

1 opmerking:

Unknown zei

Dat jij dat nog allemaal weet, Monique! Knap hoor! Volgens mij heb jij op school beter opgelet dan Ronald!!!!!!!