zaterdag 21 augustus 2010

21 augustus, dag 6 Naples

De zon schijnt weer volop vandaag! Na het ontbijt gaan we naar het strand. Niet ver rijden van ons hotel vinden we al een mooi strand, met prachtig wit zand en allerlei soorten schelpen.

Het waait lekker en de zee is heerlijk.


Ineens zien we in de verte een aantal dolfijnen uit het water omhoog springen. Wat een fascinerend gezicht, en zo dichtbij de kust en zwemmers. Een tijd later zien we nog een dolfijn voorbij zwemmen. Romy haar wens is in vervulling gegaan, zwemmen met dolfijnen. Wel van een flinke afstand, maar toch….. Helaas hebben we hier geen fotos van kunnen maken.
De zon begint al aardig te branden, dus we gaan terug naar het hotel. Nog ff een duik in het zwembad.

Naples is zoals in onze reisgids staat, een onberispelijke verschijning. Het is er zeer schoon, alle wegen zijn tip top aangelegd. Veel van de 19de eeuwse huizen werden in 1960 verwoest door orkaan Donna. Ook de pier, oorspronkelijk gebouwd in 1887 werd hierbij verwoest, deze is echter in 1961 weer herbouwd. De pier is nu een geliefde plek voor hengelaars en pelikanen.


We hebben besloten nog een extra nachtje hier te blijven, we willen de omgeving nog verder verkennen.

2 opmerkingen:

Benson zei

Hallo Allemaal; wat maken jullie een mooie reis zeg! Kamiel vraagt of Robbin die krokodil in het water nog aan zijn staart heeft getrokken? En die in de bosjes nog ge-aaid? De foto van de grote witte haai maakte ook veel indruk. De jongens zijn wel een beetje jaloers Kamiel is namelijk al weer een week op school en Merijn die gaat bija naar de basis school(dat roept ie al een jaar). Het ziet er allemaal indrukwekkend uit ik wens jullie nog veel mooie momenten en indrukken toe. Groeten Ben Nienke en de jongens

De Ardennes zei

Hallo Benson en de rest,
Nou Robbin heeft wel geprobeerd de krokodil te aaien, maar hij rende hard weg dat beest....
Leuk dat Merijn ook al bijna naar school gaat, nou veel plezier he jongen!
Bedankt voor jullie leuke reactie.

Groetjes van de Ardennes.