zondag 29 augustus 2010

29 augustus, Cocoa Beach dag 14

Deze ochtend vertrekken we richting het zuiden, we gaan naar Cocoa Beach. Dit is een surfdorp aan de Atlantische Oceaan, dichtbij Cape Canaveral. Het is een rit van 1,5 uur, dus dat valt mee. Onderweg rijden we in een paar heftige buien, maar als we op de plaats van bestemming komen is gelukkig weer droog.
We vinden al snel een hotel, dichtbij de zee. We boeken een kamer voor 2 nachten.

Als we alle spullen op de kamer gebracht hebben, gaan we naar het strand. Volgens de receptioniste is de zee weer ruig vandaag, daarbij waait het ook lekker hard. We lopen een eind over het strand, heerlijk voeten in het water, wind in de haren. Er zijn inderdaad weer hoge golven vandaag. De kids gaan nog even het water in, lekker bodysurfen op de golven. We lopen weer terug naar ons hotel en nemen een duik in het zwembad om al het zand af te spoelen.


Bij de receptie zijn bodyboards te leen, we lenen er twee en gaan dan weer terug naar het strand. De kids willen dat bij deze hoge golven wel es uitproberen. Nou dat echt goed, lekker bodyboarden op de golven, het is echt een prachtig gezicht. Daarna nog even een duik in het zwembad.

We kleden ons aan om even iets te gaan eten. Op de terugweg zien we 2 brandweerkazernes en stoppen even op om een paar fotos te maken. Ook maken we nog een praatje met een brandweerman.



In Cocoa Beach gaan we nog even naar de grootste surfshop van de wereld, Ron Jon. Het is inderdaad een zeer grote winkel, met alles voor de surfliefhebber.



Morgen gaan we naar Kennedy Space Center.

9 opmerkingen:

Jaap Sr zei

Wij zijn blij dat er weer bija life berichten uit de USA komen.
Jullie genieten er wel van lezen wij. Tuurlijk ook op brandweer jacht geweest voor een paar plaatjes van de brandweer auto`s er bij, maakt het verslag weer kompleet.
Nog veel plyzier daar en tot blogs.

OpaOma

Jaap Sr zei

PS Feyenoord - Vitesse 4-0
Super Boeren -020 0-5

Jullie Kunnen beter gaan bodysurfen op de golven dan naar het voet bal kijken .laat de kanonen maar knallen daar aan de kust.
groet OpaOma

de Hakjes zei

Je zal het chrome maar moeten poetsen op zaterdagochtend... veel plezier nog de komende dagen.

De Hakjes

Unknown zei

Even wat anders dan die dinky toys van Brandweer Moerdijk!

De Ardennes zei

Robbin blij dat zijn cluppie gewonnen heeft, hij zag zondagochtend met de iPod parrot, om de stand bij te hoyden, née hij mist niks!

Carla zei

Hoi vakantiegangers,
het blijven toch mooie wagens hé! Mischien kunnen we er eentje importeren...
Nog geen last vande orkaan, hij komt toch al akelig dicht bij Miami.Geniet er van en tot het volgende bericht.
Carla

Unknown zei

Genieten van een orkaan???? Die Carla weet jullie ook echt op je gemak te stellen! Gewoon negeren die berichten!

De Ardennes zei

Van die orkaan hebben wij nog weinig last, wel hoge golven en veel wind. Maar hij stevent af op de kust bij New York, das toch een stukkie hoger!
We zijn er niet echt bang van, we worden ook goed op de hoogte gehouden via de weerberichten op tv.

Groetjes van ons.

De Ardennes zei

Hoi PaMa,

Ja het moest er een keer van komen, om te stoppen bij een brandweerkazerne, altijd weer leuk. Jammer dat je niet zo goed in vaktaal kan communiceren met die mannen.....
Probeer het blog wel steeds bij te houderen....
Groetjes van ons.