woensdag 25 augustus 2010

24 augustus, Tampa/Clearwater dag 9

Het regent alweer, je wil het niet geloven, vliegen we helemaal naar Florida…..

We kunnen niet naar het strand, en zoeken een binnen attractie, dat valt niet mee, hier is zijn alle attracties buiten! In de reisgids vinden we het Museum Of Science and Industry (MOSI), een soort doe museum, a la Nemo in Amsterdam. Het eerste gedeelte van het museum gaat over natuurgeweld. Er wordt uitleg gegeven wat je moet dan als er een orkaan komt, naar de kelder gaan. In de kelder barst de orkaan los, alles schudt om ons heen. Ook is er een ruimte waarin je kunt ervaren hoe het voelt als er een aardbeving is. Nou spannend zeg…… Er is een tentoonstelling over het menselijk lichaam, en alle zintuigen, dat is wel erg leuk. Er ligt een soort kunstmens, waarop studenten kunnen oefenen met opereren.


In deze telefooncel voel je de orkaan.

In het museum zit ook een IMAX theater, we gaan naar de film Legends of de Flight. Het is een film over de Boeing 787 en de Airbus A380, hoe deze ontwerpen tot stand zijn gekomen. Het is vooral erg koud in het theater.

Robbin gaat nog op een fiets op grote hoogte. De rest slaat deze attractie over.
Er is ook nog een kleine vlindertuin, en dat was het wel zo n beetje.


Als we in de namiddag buiten komen is het gelukkig weer droog. We willen nog wel even naar het strand, onderweg eten we ff wat, en zoeken dan de kust op. Het waait heerlijk aan het strand en er zijn nog aardig wat mensen aan het zwemmen. Het wordt hier nooit koud, ondanks dat de zon niet schijnt. Wij lopen over de pier en met ons vliegen de meeuwen mee.



Terug bij het hotel, gaan we met zun allen nog even in de Gym, fietsen, crosstrainer en loopband. We willen ook nog even gaan zwemmen, maar we worden eruit gestuurd. Het is inmiddels weer flink gaan regenen en het kan ieder moment gaan onweren. Dat is natuurlijk veel te gevaarlijk.

Morgenochtend vertrekken we naar Orlando, Micky Mouse here we come……

1 opmerking:

Unknown zei

Met dat Hollands weer voel je je toch een beetje thuis!