woensdag 18 augustus 2010

18 augustus Dag 3 Key West

We zijn al vroeg op pad gegaan naar de Florida Keys, onze eindbestemming voor vandaag ligt op 225 kilometer, Key West. Het is vrij druk op de weg, maar wij rijden de stad uit, dus de goede kant op!

Eenmaal op de weg van de Keys wordt het rustiger, het is een mooie weg deze Overseas Highway, met veel bruggen. Een van de langste bruggen is de 7 miles brug. Onder deze brug komen de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan samen. We hebben een prachtig uitzicht op het blauwe water. De Keys bestaan in totaal uit ongeveer 1700 eilandjes, met prachtige namen, zoals Little Duck Key, Fiesta Key, Fat Deer Key enz….

7 miles brug

In Key West aangekomen vinden we al snel een hotel met zwembad! Na het inchecken nemen we direct met zijn allen een duik in het heerlijke badwater. Ja wat wil je, heel de dag de felle zon op het water. Het is hier wel warm, maar met een lekker briesje is het goed toeven bij het zwembad.

Na het eten lopen we een stuk door Key West, het is een prachtig stadje met caribische huisjes, conches noemen ze deze huizen. Al snel komen we bij het meest zuidelijkste punt van Amerika. Op 90 miles hiervan ligt Cuba! Er staat hier een boei, waar iedereen mee op de foto wil.

We lopen nog een stuk door Duval Street met de overbekende souvenirswinkeltjes, het is hier bloedheet, maar in de winkeltjes is het heerlijk koel. Dus we lopen winkel in winkel uit…..

We gaan op weg naar Mallory Square, voor de zonsondergang! Op dit plein is er elke avond straattheater met allerlei muzikanten, vuurspuwers, waarzeggers en noem maar op. Het is er gezellig druk, iedereen wacht op de ondergang van de zon. En het is schitterend!!!


Terug bij de auto wacht ons een minder leuke verrassing, een bekeuring, we zijn door de mooie zonsondergang helemaal vergeten de parkeermeter aan te vullen. Morgen maar even betalen bij de Cityhall.

4 opmerkingen:

fam. Oerlemans zei

Hoi Ardenners, veel plezier in de Sunshine state en we volgen jullie op de voet.

Groetjes, fam.Oerlemans Diessen

De Ardennes zei

Hallo John, Jolanda en kids,
Leuk dat jullie ons volgen!
Het is met recht een Sunshine State!
Groetjes De Ardennes.

jaap zei

Hoe hoog was die parkeerboete nou, of is dat staatsgeheim?

De Ardennes zei

Hoi jaap,
Het was $25. Valt mee he!
Gr.de Ardennes xxx